Jaarconcert ’19! “Het muzikale geheim van Ommen”

Wat was de sportzaal van de Carrousel in Ommen mooi versierd zaterdagavond!

Muziekvereniging Crescendo gaf daar een concert. Zo’n 250 gasten genoten een avond lang van diverse muziekstijlen, gespeeld door 100 leden variërend van 7 tot 70 jaar.

Jeugdorkest Crescendo Ommen heeft kwaliteit. Foto: Mark Timmermans

Eerst van spannende filmmuziek zoals Crimson Tide en Condacum door het Harmonieorkest en de Malletband. Daarna van de eerste stappen in de muzikale carriëre van een twintigtal  jonge Talents en blokfluiters. Met veel enthousiasme werden bekende liedjes gespeeld. Als deze eerstejaars  muzikanten hun geestdrift  behouden, dan  mogen we in de toekomst mooie dingen van ze verwachten.

Dat veel van deze kinderen ook doorgaan in de muziek blijkt uit de goede bezetting en hoge kwaliteit van de Jeugdslagwerkgroep en het  Jeugd blaasorkest. Zij speelden o.a. My county ‘Tis of Thee (Een Amerikaans volkslied) en Verona van Th. Travis. Veel van deze jongeren hebben ook al een muzikanten diploma.

Je zou dit wel het ”geheim van Ommen”  kunnen noemen: jonge kinderen die voor muziek kiezen in een tijd dat muziekverenigingen elders ter ziele gaan, door gebrek aan interesse. De gemeente Ommen en het Jan en Minie de Wilde fonds dragen bij aan deze bloei  van jeugdcultuur. Elders in den lande ziet men verbaasd wat er in Ommen gebeurt. Na de gezellige pauze met verloting van leuke hebbedingetjes, werd de avond voortgezet door Harmonie en Malletband in het thema “Legends of Pop”.  Er waren medleys van Earth, Wind and Fire en van the BeeGees. Slagwerkstukken als Africa,Without You en Hold the Line  en tenslotte, gezamenlijk, het Bailando van Enrique Iglesias.

Vol goede herinneringen vertrok het publiek huiswaarts. De jongste leden met het voorbeeld van de oudere kinderen nog op het netvlies.