Opleiding HaFaMO

Muzieklessen in Ommen: stichting HaFaMO

De leerlingen van Muziekvereniging Crescendo volgen hun muzieklessen via de stichting Harmonie en Fanfare Muziekonderwijs Ommen (HaFaMO). De stichting HaFaMO is een samenwerking van drie Ommer muziekverenigingen: De Bazuin, Crescendo en Soli Deo Gloria. Dit initiatief is in het najaar 2011 ontstaan en staat garant voor gekwalificeerde docenten, goede lessen die bewaakt worden door betrokken coördinatoren van de verschillende verenigingen en continuïteit in het leerproces van de leerlingen! De stichting HaFaMO heeft stichting TacT Muziek in de arm genomen om de muzieklessen te verzorgen.

Crescendo

De aanmelding van nieuwe leerlingen kan gewoon bij Crescendo! Voor de lessen zijn drie verenigingsgebouwen beschikbaar gesteld. Dit kan betekenen dat leerlingen les hebben in een ander verenigingsbouw, dan dat van Crescendo. Door deze constructie blijft muziekonderwijs in de gemeente Ommen voor iedereen betaalbaar. Voor meer informatie over de tarieven of andere vragen met betrekking tot het muziekonderwijs, kunt u contact met ons opnemen.

Introductielessen

De in 2011 opgerichte Stichting HaFaMO geeft ook in 2015 in samenwerking met stichting TacT Muziek introductielessen in Ommen. Deze introductielessen zijn het vervolg op de muzieklessen die de afgelopen periode zijn gegeven met materiaal van de stichting HaFaMO op verschillende basisscholen in de gemeente Ommen. Tijdens deze introductielessen krijgen leerlingen 8 weken achter elkaar op een frisse en eigentijdse manier een introductie op onder andere het maken van muziek, muziekinstrumenten en muziekverenigingen.

Nieuwsgierig? Hier kun je ook de jaarlijkse evenementen, leuke verhalen en meer informatie vinden: www.hafamo.nl.

Klik hier voor het laatste nieuws van de HaFaMO