Malletband

Van drum/marjorette-korps tot malletband!

Gedurende haar voorbestaan heeft Crescendo niet louter uit een fanfare-/ harmonieorkest bestaan. Activiteiten op muzikaal gebied waren en zijn er met het inmiddels niet meer bestaande drum/ marjorette-korps. Er werd toen in de vereniging besloten om een instrument binnen de drumband bij te voegen, uiteindelijk werd dit de lyra. Omdat het niet echt meer een drumband was, is er toen besloten om de naam te veranderen in; lyra-korps.

Onderleiding van de instructeur Joop Robben heeft toen het lyra-korps verschillende concoursen bezocht en zijn zelfs 2x Nederlands kampioen  (’95 en ’96) op de topconcoursen in Barneveld geworden.

In de lente van 1998 kwam er en grote omzwaai in het lyra-korps. Gerwin Schalen uit Hoogeveen werd aangetrokken als instructeur, om een frisse wind door het slagwerk te halen. Een van de eerste dingen die er toen veranderden, waren het inruilen van de oude lyra’s in een instrument van meer deze tijd. Er werden toen 2 marching bells, 1 xylofoon & een marimba aangeschaft. Door deze wisseling van instrumenten, werd de naam van lyra-korps ook veranderd in malletband.

Vandaag de dag doet de malletband veel aan optredens, zowel indoor (v.b concerten, festivals, concoursen) als outdoor (v.b straatoptreden, promo-optredens). De malletband staat onder leiding van Helmer Bijl.

De malletband repeteert op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.