De dirigenten

Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven werd op 20 september 1962 geboren in ’t Harde. Op tienjarige leeftijd begon zijn muzikale opleiding met trompetles aan de Streekmuziekschool N.W. Veluwe te Elburg. Zijn dienstplicht vervulde hij bij het Jachthoornkorps Garde Jagers. Na een stageperiode bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, werd hij in 1989 aangesteld als wachtmeester muziekinstructeur bij het Trompetterkorps der Artillerie. In 1990 behaalde hij het Diploma Trompet en het Praktijkdiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle. Daarna vervulde hij de functie van muziekinstructeur van het Fanfarekorps der Limburgse Jagers in de rang van adjudant. In deze periode ontving hij twee hoge Duitse onderscheidingen: een “Ehrenkunde” van de minister van Cultuur en het “Ehrenkreuze in Bronze” van de Deutsche Bundeswehr. In 1992 behaalde hij het Einddiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle. Van 1995 tot 2004 was Jan Schoonhoven dirigent van het professionele fanfareorkest Trompetterkorps Bereden Wapens. In 2006 behaalde hij het diploma ‘Bachelor of Music in Education’ eveneens aan het conservatorium te Zwolle.

Jan Schoonhoven 

Jan Schoonhoven is naast dirigent van Harmonieorkest Crescendo ook dirigent van de Politiekapel Noord- Oost Gelderland. Daarnaast is hij eigenaar van het artiesten-, concert- en evenementenbureau Mastermind4you en docent muziek aan het RSG  NO Veluwe en het Vechtdal College op de locaties Dedemsvaart en Ommen. Op laatst genoemde locatie geeft hij leiding aan de schoolbigband en verzorgt hij de vooropleiding Conservatorium. Regelmatig treedt hij op als jurylid en als gastdirigent.

Jan is vanaf september 2016 dirigent van het leerlingenorkest, jeugdorkest en het orkest.

 

Wilco Dijk

Wilco Dijk

Geboren op 23 december 1986 in Zwolle en al 25 jaar woonachtig in Ommen. Getrouwd met Mirjam en samen hebben zij een zoon, Julan.
In 1994 is hij begonnen met muzieklessen bij De Bazuin te Ommen onder leiding van Gerrit Volkerink. In 1996 werd Erik Zweers instructeur/docent en onder hem haalde hij zijn Snaredrum A- B- C- en D-diploma’s. Daarnaast heeft hij het diploma Mallets A behaald. In 2005 is hij gestopt bij De Bazuin om tijdelijk slagwerkinstructeur te worden bij Jubal Dedemsvaart. Dit heeft hij t/m 2007 gedaan. In 2008 is hij lid geworden van Marching Percussion Band Excelsior te Dalfsen, onder leiding van Han Peter Mentjox. In juli 2011 is hij slagwerkinstructeur geworden van De Broederband te Nieuwleusen. Hier geeft hij de slagwerklessen voor de leerlingen.
In januari 2012 is hij gevraagd om terug te keren bij De Bazuin te Ommen. Nu niet als lid, maar als slagwerkdocent voor een ‘samenspeelgroep’. Hier werkt hij tot op heden.
Ook componeert / arrangeert hij zelf muziekwerken.
In het dagelijks leven werkt hij voor de Gemeente Hoogeveen als voorman van het project WWNV (Wet Werken Naar Vermogen) op het sportpark ‘Bentinckspark’.
Vanaf oktober 2012 is hij instructeur van de leerlingenmalletband, het jeugdmalletband en de malletband.