De dirigenten

Paul van Dalen

Paul van Dalen

Paul van Dalen (1993) woont in Hardewijk en is op 10 jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Hierden. Zijn eerste slagwerklessen volgde hij bij Wibrand van Norel. Na zijn middelbare school heeft hij eerst één jaar klassiek slagwerk gestudeerd bij Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Martin Geessinck, om vervolgens over te stappen naar de opleiding HaFaBra-Directie. Deze bacherlorstudie mocht hij in 2017 afronden middels een multidiciplinair concert, georganiseerd door stichting KunstPalet. Samen met twee medestudenten is Paul de bestuurder van deze stichting, welke als doel heeft om verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden. De directieopleiding volgde Paul op het Artez Conservatorium in Zwolle bij docent Alex Schillings. Na deze studie is Paul de Masteropleiding gaan volgen aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en deze studie hoopt hij in 2019 af te ronden. In het kader van zijn studie heeft Paul masterclasses gevolgd bij het Bundespolizeiorchester in München, het Bundespolizeiorchester Hannover, heeft hij deelgenomen aan de conductor summer school van Allan Withington en heeft hij de cursus lichte muziek van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs i.s.m. de Koninklijke Luchtmacht gevolgd.

Naast zijn studie dirigeert Paul op dit moment brassband Schoonhoven-B en Crescendo Ommen. In zijn vrije tijd speelt Paul nog bij het Frysk Fanfare Orkest. Bij dit orkest is hij ook de assistent-dirigent.

Paul is vanaf september 2018 dirigent van het leerlingenorkest, jeugdorkest en het orkest.

Wilco Dijk

Wilco Dijk is geboren op 23 december 1986 in Zwolle en al 25 jaar woonachtig in Ommen. Hij is getrouwd met Mirjam en samen hebben zij vier kinderen.

Wilco Dijk

In 1994 is hij begonnen met muzieklessen bij De Bazuin te Ommen onder leiding van Gerrit Volkerink. In 1996 werd Erik Zweers instructeur/docent en onder hem haalde hij zijn Snaredrum A- B- C- en D-diploma’s. Daarnaast heeft hij het diploma Mallets A behaald. In 2005 is hij gestopt bij De Bazuin om tijdelijk slagwerkinstructeur te worden bij Jubal Dedemsvaart. Dit heeft hij t/m 2007 gedaan. In 2008 is hij lid geworden van De Slagwerkgroep van Excelsior Dalfsen, onder leiding van Han Peter Mentjox. Hier heeft hij tot 2015 gespeeld. In juli 2011 heeft hij de slagwerklessen tijdelijk verzorgd voor De Broederband te Nieuwleusen. In januari 2012 is hij gevraagd om tijdelijk terug te keren bij De Bazuin te Ommen als slagwerkdocent voor een ‘samenspeelgroep’.

Ook componeert / arrangeert hij zelf muziekwerken welke worden uitgegeven bij een uitgeverij in slagwerkmuziek.
In het dagelijks leven werkt hij voor de Gemeente Hoogeveen als Financieel medewerker WMO.
Vanaf oktober 2012 is Wilco instructeur van het jeugdslagwerk en de malletband.