De Muziekfabriek nieuw in Ommen.

Een nieuw muziek-kennismakingsproject voor kinderen vanaf 8 jaar

Op dinsdag 7 februari vindt er in Ommen een bijzonder feit plaats. Op deze dag wordt namelijk het nieuwe muziek-kennismakingsproject ‘De Muziekfabriek’ geopend.

In de Muziekfabriek vormen de deelnemende kinderen samen een echt orkest. Drie professionele muziekcoaches begeleiden de kinderen om hun eigen muziektalent te ontdekken. De kinderen zullen zich in zes weken voorbereiden op een groots en spetterend concert op vrijdag 24 maart in speelparadijs Octo4Kids.

Het project is gericht op kinderen van 8 – 12 jaar, die geen enkele ervaring met muziek hoeve te hebben (dat mag natuurlijk wel, maar is niet nodig).

‘Muziek maken is erg gezond voor kinderen. Het heeft positieve effecten tijdens de groei en
ontwikkeling. De laatste tijd is daar veel over in de media verschenen. Daarom vinden wij het
belangrijk dat alle kinderen in Ommen nu de kans krijgen om muziek te kunnen maken. De gemeente ondersteunt ons waardoor de eigen bijdrage betaalbaar blijft. Het project is hierdoor voor iedereen toegankelijk ’, zegt Cees Zoon van HaFaMO. ‘Voor slechts een tientje kun je al meedoen’.

In de Muziekfabriek maken kinderen en hun ouders op een leuke manier kennis met het bespelen van een muziekinstrument in een orkest. Tijdens het project krijgen de kinderen een instrument in bruikleen waar ze thuis ook op kunnen spelen. Het nieuwe verenigingsgebouw van muziekvereniging SDG aan de Korenmolen biedt een mooi podium waarop de kinderen samen muziek gaan maken. Na afloop van het project kunnen de deelnemende kinderen zich aansluiten bij één van de drie Ommense muziekverenigingen, De Bazuin, Crescendo of SDG.

‘Als moeder van jonge kinderen snap ik dat de stap naar een muziekvereniging best spannend kan zijn. De Muziekfabriek biedt de kans om zonder enige vorm van verplichting, kennis te maken met het samen musiceren in een orkest. Hiermee rollen wij de rode loper uit voor alle kinderen vanaf 8 jaar, en nodigen we ze van harte uit om mee te doen!’ zegt een enthousiaste HaFaMO-voorzitter Gerri van Gerner.

Meer informatie over De Muziekfabriek en voor aanmeldingen, bezoek de website van HaFaMO of meld je aan via ommenkids.nl (Muziekfabriek).