11 juni concert van Crescendo in de Carrousel

Na enkele spannende jaren met  beperkingen wegens  corona, mogen we weer optreden.  Blazers, net als zangers, behoorden tot de groep die het eerste moest stoppen, de grootste beperkingen kreeg en het laatste weer kon starten. Gelukkig hebben de muzikanten  hun kwaliteit  behouden, door in kleine groepjes te blijven oefenen.

Dat het met de kwaliteit wel goed zat wisten we zelf al, sinds de opname door de harmonie van het koraal  “As the deer”  voor de begrafenis van Aart Wagenaar, die 90 jaar lid was. Het besef dat we “het nog kunnen” drong definitief door,  tijdens de optredens van de hele vereniging in vol ornaat, op koningsdag en tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

Ook de jeugd-ensembles zijn weer op peil, zoals te horen was in het studieweekeinde. Er  zijn nieuwe solisten opgestaan in de jeugd. Dat belooft wat!

Zoals gewoonlijk spelen harmonieorkest en malletband van Crescendo  lichte muziek van allerlei herkomst. Crescendo is de enige vereniging in Ommen met een harmonie (met  koperinstrumenten en  houtinstrumenten als klarinet en fluit). Zij zullen  u een aangename avond bezorgen, alleen al omdat de leden er plezier in hebben.

De harmonie  zal geleid worden door de jonge dirigent Paul van Dalen, terwijl  de slagwerkers  onder leiding staan van Wilco Dijk. De entrée is € 5 voor 13 jaar en ouder en € 2,50 voor kinderen. Het concert vangt aan om 19:30u.